Za Stvořidla a jejich divočinu

13.12.2017 21:14

Do redakce webu LBC jsme obdrželi na e-mailovou adresu vyjádření našeho dopisovatele Karla Kuchtiaka k problematice Stvořidel, které si dovolujeme zveřejnit v původním znění:

Za Stvořidla a jejich divočinu

Karel Kuchtiak Dnes jsou Stvořidla v sezóně jako malé městečko, chaty, maringotky, hospody a je po klidu, občas tam zajdu se podívat, doba si to vyžaduje, řeka taky není to, co bývala, pokud je suchý jaro a léto, pŕejdeš jí suchou nohou, jen ty kameny jsou stále stejný, dívám se na lesy, které jsem sázel a taky kácel, trochu divočina, děsím se toho, jestli se tam postaví asfaltová cyklostezka podél řeky, znáte to, někdo vyřídí dotace z EU a je po divočině. Bude to opět jen politika, někdo se bude chtít zviditelnit, co dokázal vybudovat (zničit). 

Výlet do Stvořidel byl vždycky romantický pro nás i naše děti. Určitě se najde pár volů, co to prosadí, takový dva byli kdysi v Ledči nad Sázavou ve vedení města, mysleli si, že můžou všechno. Jeden neudělal krok pěšky, nikdy tu divočinu pěšky neprošel, ten druhý se sem přistěhoval a do té doby nic o našem okolí nevěděl, oba dva právě prosazovali to propojení, díky osudu se jim to nepovedlo, tak snad se to nepovede ani těm, co to chtějí prosadit nyní.

Přečetl za vás -sv-

—————

Zpět