T E CH N O P A R T Y !!!

28.06.2017 00:28

Zvláštní vyhlášku namířenou proti pořádání technoparty schválili ledečští zastupitelé. Stanovují v ní přísné podmínky, které by žádný pořadatel podobné akce nebyl schopen splnit. K nezvyklému kroku se Ledeč odhodlala i přes to, že se nikdy na jejím území žádná venkovní technoparty nekonala.

Takto začíná včerejší článek na iDnes nazvaný Technoparty se v Ledči nikdy nekonala, přesto ji město omezilo vyhláškou. Přečíst si ho můžete zde

Možná je to působivý nadpis, možná i novinářsky zajímavé téma, jenže ona to taková legrace a kuriozita zase není a nebyla. Technoparty se totiž před více jak 10-ti lety v Ledči konat měla! Byla pořadateli objednána a ohlášena na sociálních sítích! Někteří současní zastupitelé by si na to mohli pamatovat a autor článku také. 

Přesné datum vám už neřeknu, ale na ten den, kdy dvojice tehdy ještě mladých pořadatelů mi přišla na radnici oznámit, že chtějí ve Sluneční zátoce uspořádat úžasnou akci, které Perlu Posázaví proslaví a založí pro příští léta tradici akcí dalších, nikdy nezapomenu. Účast jim tehdy už potvrdilo přes dva tisíce účastníků, účinkující, občerstvení, pořadatelská služba a parkování bylo také zajištěno, chyběla prý už jen maličkost - můj souhlas! 

Zeptal jsem se o jakou a akci by se mělo jednat, kdy a kde by se měla konat.

Odpověď zněla: T E CH N O P A R T Y !!! Tento víkend! Ve Sluneční zátoce!

Parkovat se bude na ploše bývalého zimního stadionu, dál půjdou účastníci pěšky. S předsedou TJ to mají již domluveno. Sluneční zátoka je daleko od města, občany to rušit nebude.

Nejprve jsem nasucho polknul a pak jsem v klidu ale rozhodně reagoval:

"Technoparty ve Sluneční zátoce pořádat nemůžete. Jsou to lesní pozemky a pozemky města. Na nich se nesmí rozdělávat oheň, parkovat auta a provozovat hlučné akce. Pak také vám musím připomenout, že 150 metrů vzdušnou čarou nad Sluneční zátokou je Léčebna dlouhodobě nemocných a Ústav sociálních služeb. Dále na Foglarově louce se nachází památník Jaroslava Foglara. Tři-čtyři rozjančení kluci, co se tam půjdou vymočit, ho převalí nato tata. Jen tak z recese. Cesta z parkoviště vede kolem starého hřbitova, i zde mám velké obavy, že může dojít k nepřístojnostem. Dále je tam lom Velká stráň, pak taky zahradní restaurace U Čolka. Ne, to by bylo moc riskantní a nedopadlo by to dobře. To není ve vašich silách uhlídat. A já nemám ani pravomoc vám akci sám povolit. Tu má rada města a ta jí nepovolí. Věnujte se raději aktivitám, které jsou Sluneční zátoce vlastní - dětským táborům, Foglarovcům, vodákům, country akcím, tam můžete počítat s naší podporou, ale na technoparty zapomeňte!"

Pořadatelé akci tehdy zrušili. Já jsem požádal Policii ČR, aby dohlédla o víkendu na pořádek ve městě a také ve Sluneční zátoce. Informoval jsem o tom radní a také zastupitele a začal se zabývat myšlenkou, jak pro příště uchránit město od pořádání podobných akcí. Jediné, na co jsem přišel, byla Obecně závazná vyhláška, kterou jsem začal i připravovat a nakonec zůstala v šuplíku a možná, že tam někde na radničních serverech bude ještě ležet. Jak říkal Džungan u soudu: "Vrba si dělal vždycky všechno sám!" :-)

Pořadatelé dali na moje doporučení a už nikdy s podobně "úžasným" nápadem na radnici nepřišli. Zato radnice o sedm let později v době temna dostala "úžasný" nápad - jedinou příjezdovou cestu do Sluneční zátoky zrušila a postavila na ní cyklostezku! -sv-

—————

Zpět