Přišlo nám mailem

24.03.2017 00:24

Od Františka Nápravníka nám přišlo 21.3.2017 v čase 19:31:67 e-mailem toto:

Se zájmem jsem si přečetl o tom, jak se volilo v Ledči n.Sáz..... Neměl jsem dosud o tom, jak se říká, ani ponětí. I když některá jména jsou mi povědomá, známá, některá méně, některá neznám vůbec. 

Zaujalo mě mj. i toto a teď cituji: 

"Jardo, ty nemůžeš být starostou. Jsi na to příliš vznětlivý, neumíš jednat s lidmi, nezvládáš emoce a ani administrativu a práci na PC." 

Myslím si, že uvedený výrok zcela přesně vystihuje podstatu práce starosty a vůbec každého, kdo se o tuto veřejnou  službu - zastupitele, poslance na jakékoliv úrovni, uchází. A já zdůrazňuji především slovo službu. A schopnost určité empatie. Myslím, že právě to jednání s lidmi, snažit se jim vycházet vstříc, tedy pokud to je v souladu se zákonnými požadavky, je tím základem. 

Většině řadových občanů nejde o mávání s milióny, jen o bombastické akce s ohňostroji apod., ale o to, aby měli možnost se dostat třeba k tomu lékaři, do fungující školy a vůbec bylo funkční právě to zdravotnictví, přístup k  pitné vodě, byl zajištěn svoz tříděného odpadu,.......atd., .......atd., .......až  po přátelskou atmosféru ve městě, v obci, tedy to, co tvoří podstatu každodenní pohody  života občanů.

Hezké jarní dny přeje  František Nápravník, Vrbice

Františku, díky za reakci. Nedá se jinak, než s tebou souhlasit. Včetně těch zákonných požadavků. :-) -sv-

—————

Zpět