Plavecký bazén II

13.12.2017 00:13

Na webu Českého rozhlasu Vysočina se objevil 7.12.2017 následující článek:

Ledeč musí přehodnotit stavbu bazénu. Na plánovaných pozemcích to nepůjde
 
V Ledči nad Sázavou na severozápadě Havlíčkobrodska by chtěli postavit krytý plavecký bazén. Město to má v plánu už přes deset let. Aktuálně se vyskytl problém, na vedlejším pozemku totiž soukromá firma staví průmyslovou halu a podle starosty Zdeňka Tůmy by se tam zamýšlený bazén s parkovištěm nevešel.
O stavbě krytého plaveckého areálu se v Ledči mluví dlouhé roky, nejbližší bazén je v Havlíčkově Brodě. Měst v prostoru nad řekou Sázavou postavilo zimní stadion s tím, že sousední pozemky budou právě pro bazén. 
Aktuálně ale na vedlejším pozemku chce soukromá firma stavět průmyslovou halu a bazén s potřebným parkovištěm by se tam nevešel. 
Českému rozhlasu to řekl starosta Zdeněk Tůma. „Jsme trochu omezeni záměrem sousední firmy ať už co se týká materiálového provedení a potom i zajištění infrastruktury, třeba zajištění parkovacích míst,“ řekl starosta. 
 
Bazén za 100 milionů 
Stavba bazénu v Ledči nad Sázavou má stát 80 – 100 milionů korun a její zahájení je podmíněné dotací z ministerstva školství. Samotný následný provoz areálu mají zlevnit solární panely a tepelná čerpadla.  
zdroj: ČRo Vysočina zde
Otázce pozemků jsme se věnovali již 29.3.2017 v článku Šance pro bazén zde.  -sv- 

—————

Zpět