Nabídka zeminy

23.04.2017 11:44

V noci ze soboty na neděli z 22. na 23. dubna  došlo na dálnici D1 k demolici dalších tří mostů. Na serveru novinky.cz jsme pro vás vyhledali tuto informaci:

Nadjezdy nevyhovovaly současným požadavkům na šířku dálnice. Hodně používaný byl most na 41. kilometru u Šternova, přes nějž vede trasa z Českého Šternberku do Divišova. Mosty u Choratic a Koberovic používali spíše zemědělci a lesníci. Nové nadjezdy mají být dostavěny příští rok.  Úplnou uzavírku naplánovalo Ředitelství silnic a dálnic na víkendovou noc úmyslně proto, aby zkomplikovala cestu co nejmenšímu počtu řidičů.

Na webu ČT24 jsme se dále dozvěděli, že:

Dělníci v neděli ráno nahrnuli suť, do níž byly demolované nadjezdy shozeny, do středu dálnice a uvolnili tak v každém jízdním pásu jeden pruh. Odstraňují ještě suť, aby vyčistili i druhý jízdní pruh.

O demolici mostu u Koberovic psal a fotografie přinesl i Havlíčkobrodský deník zde.

Suť z mostů byla tedy zatím nahrnuta do prostředního dělícího pásu. Tam však trvale zůstat nemůže, překážela by žábám a hlemýžďům při migraci. Musí být odtud vbrzku odvezena. Na uzavřenou a monitorovanou skládku Rašovec se již nic nevejde, proto, má-li někdo vhodný pozemek a vážný zájem na uskladnění "inertní" zeminy, nechť se obrátí na motoklub. Obstará vám to ve velkém. Zeminu převezme a následně na určený pozemek nechá zdarma uložit. 

Je to vyzkoušený a osvědčený postup. Sice nelegální, ale partyzánům to prochází. Případná sankce 8,- Kč za tunu odpadu je zanedbatelná!  -sv- 

—————

Zpět