Doba temna v Ledči

03.10.2014 20:27

(převzato z www.proledec.cz)

Pojem doba temna bývá spojován s obdobím pobělohorským (po roce 1620), kdy bylo v Čechách a na Moravě vyhlášeno obnovené zřízení zemské a povoleno pouze katolické náboženství. V tomto období bylo pronásledováno a následně odešlo do exilu cca 150 tisíc až 200 tisíc českých osobností, některé i světového významu, jako byl Jan Ámos Komenský.

To je jen krátké ohlédnutí do historie, kterou připomíná i čtyřleté  dění v Ledči nad Sázavou v tomto, zaplať pánbůh končícím volebním období. Místo budování a služby občanům současná koalice ČSSD+ODS podává jedno trestní oznámení za druhým. Minulý starosta pan Vrba je vtahován do všech existujících i smyšlených kauz. Hlavně, aby byla znehodnocena práce v období jeho starostování, kdy se v Ledči zrealizovalo množství akcí: zimní stadión, mosty, sportovní hala, dva supermarkety a mnoho dalších akcí. Současná koalice ČSSD +ODS, která za tím znehodnocování stojí, bohužel panu Vrbovi nesahá ani ke kotníkům.

K volebnímu programu ČSSD je třeba poznamenat, že když se v něm až nyní objevily body - snížení poplatku za odpady, vybudování fotbalové tribuny, zřízení městské policie – proč to tedy ČSSD neudělala, dokud byla u vesla?

Další pikantní bod - odstranění škod, které způsobil předešlý starosta…..  -, tak mě napadá, jestli se nebudou bourat čtyři mosty, sportovní hala nebo snad zimní stadión? Bohužel tento bod volebního programu zavání duševní nemocí, ale jsou snad nemocní všichni členové této volební strany?

Doufáme, že nové volby tuto dobu temna ukončí.      Názor občana Ledče

—————

Zpět