14 dní do voleb

21.09.2018 00:21

Do komunálních voleb zbývá 14 dní a mně se minulý týden do rukou dostaly volební materiály tří volebních stran zveřejněné zřejmě v Ledečském zpravodaji, které jsem s komentářem umístil na náš web LBC. Volební program té čtvrté jsem si musel vyhledat na webu Zelená pro Ledeč včera. Zbývají nám ještě dvě volební strany, u kterých jsou zatím k dispozici pouze jejich kandidátky. Dnes se tak budeme věnovat kandidátce KDU-ČSL.

Klidná síla KDU-ČSL je zřejmě v klidu. Asi ví, že když stihla včas podat úplnou kandidátku, má mandát díky volebnímu zákonu a své členské základně pro svého lídra jistý. "Ale není to nějak málo, Ladislave Ivanoviči?" ptám se po vzoru Járy Cimrmana z Vídně a Liptákova. S jediným mandátem v zastupitelstvu se nedá žádný program své volební strany realizovat. KDU-ČSL však již několikrát byla nejen v Perle Posázaví tím rozhodujícím kamínkem na vahách, tak uvidíme, uvidíme. :-)

I když mám mezi kandidáty KDU-ČSL pár přátel, nemám ani ponětí, co by chtěli v Perle Posázaví zlepšit, prosadit, podporovat. Do hlavy ani do duše jim nevidím. S jediným bodem programu si však můžeme být jisti. Je jím rodina a možná taky venkov. Což je, alespoň pro mě, sympatické. Na vše ostatní si budeme muset počkat na příští týdny.

Kandidátka KDU-ČSL je, až na dva nováčky Ladislava Nečila a Pavla Vošického, stejná jako v roce 2014. Pouze jsou všichni o 4 roky starší a někteří již v důchodu. V seznamu 2018 z minulé nominace schází Ing. Jiří Zejda (38) a Lukáš Nedvěd (40). 

KANDIDÁTNÍ LISTINA KDU-ČSL

(věkový průměr 55 let)

Ing. Ladislav Ivan, 64 let, svářečský technolog

Ladislav Nečil, 47 let, OSVČ

Milan Zahálka, 35 let, servisní technik elektro

Mgr. Stanislava Vorlíčková, 64 let, učitelka ČJ a NJ

Mgr. Miroslav Sklenář, 51 let, vedoucí chráněných bytů

Vera Vošická, 51 let, operátor výroby

Vladimír Caha, 64 let, důchodce

Petr Králík, 48 let, mistr odborného výcviku

Renáta Nečilová Ficková, 43 let, učitelka AJ

Pavel Vošický, 58 let, stavební dělník

Bohuslav Krajíček, 54 let, osobní asistent

Josef Belohradský, 64 let, projektant

Jaroslav Poborský, 57 let, ředitel a.s. Vrcha

Jan Hoskovec, 67 let, důchodce

Hana Bočková, 59 let, zdravotní sestra

Vyhledal a sestavil -sv-

Zdroj: www.volby.cz 

—————

Zpět