Stav setrvale kritický

13.04.2018 07:00

Před dvěma lety se novináři začali zajímat o stav komunikace z Vilémovic na Benetice. Psal o tom 4x Havlíčkobrodský deník i náš web. Zaujalo to i europoslance. 20.4.2016 jsme napsali:

Silnice na Benetice je v kritickém stavu. Naposledy prý byla opravována v roce 1988. Bylo proto nezbytné snížit povolenou rychlost na 30 km/hod. Problémem je skutečnost, že silnice není v majetku Kraje a ten odmítá provést jakékoli opravy. 

 A odkázali na článek v Deníku zde
   
Naposledy jsme se silnici na Benetice věnovali dne 20.7.2016, kdy jsme se zeptali:
 
Komu patří silnice na Benetice? Kdo jí opraví? Kdo jí bude udržovat? Hrozí komunikaci mezi Vilémovicemi a Beneticemi uzavření provozu? 
Viz zde.
Havlíčkobrodský deník ještě v srpnu 2016 přinesl článek Kraj opraví silnici do Benetic. Mimo jiné se v něm píše:
 

„Kraj by opravil povrch vozovky, aby byla v dobrém stavu, a následně by silnici převedl pod správu světelské radnice a okolních obcí. Lidé z Benetic tak budou mít zachovaný přístup záchranářů, budou si moci i nadále jezdit do Ledče nad Sázavou na nákupy a silnici především nepotká její zrušení," uvedl Zdechovský s tím, že o konkrétních podmínkách budou už jednat zástupci města a kraje.

Zdroj: https://havlickobrodsky.denik.cz/zpravy_region/kraj-opravi-silnici-do-benetic-20160808.html

Včera jsem se na Benetice vydal autem ze Světlé. Až k lesu nad Beneticemi to šlo. Nový asfaltový povrch již trochu zašel, ale byl bez výmolů a prasklin. V lese to však začalo nebo vlastně skončilo. Na padrť rozbitá silnice plná výmolů až do Vilémovic!! 
 
Nebyl jsem sám, kdo si tudy zkracoval při uzavírce krajské komunikace II/150 cestu. Potkal jsem pár osobáků v protisměru a dokonce i jeden obrovský rudý kamion. Ten si cestu do Světlé zkrátil o necelých 30 km, takže asi nebude sám, kdo tudy nyní během půlroční uzavírky projede a komunikaci, která asi nikomu nepatří, když se o ní nikdo nestará, dodělá sakum prdum! Smutná realita! :-( 
 
Cestovala se mnou i Štěpánka. Jeli jsme na pozdní oběd k Čertovi. Dnes ráno mi volala, že má teplotu 38,5 a marodí. To snad nebude z těch výmolů a otřesů, ani z nadívaného závitku se šťouchanými brambory, ale z toho otřesného pohledu na zuboženou silnici by to mohlo být! :-)
 
To rozum nebere!? -sv- 
 
  Fotografie Filipa Brože z Havlíčkoborodského deníku z 8.8.2016

 

—————

Zpět