Nová vyhlídka

03.06.2016 00:05

Nová vyhlídka na Šeptouchově byla slavnostně otevřena v sobotu 28. května 2016. Postarali se o to osvícení členové místního Motoklubu, když neměli po zrušení sobotních závodů do čeho píchnout, a vyhlídku nazvali po svém čestném předsedovi Džunganova bellevue. Na stavbu odvážné futuristické vyhlídky přitom použili pouze recyklovaný stavební odpad uložený v červnu 2014 na uzavřenou monitorovanou skládku Rašovec a pak také na počest výročí narození Kinga Karla 700 vajíček od Slepičky.

Na vytěžení a recyklaci odpadu odpracovali členové Motoklubu 1157,4 brigádnických hodin. Informoval o tom nedávno kreténský web SMS a různé radimovské efbéstránky. Vlastní stavba vyhlídky byla po důsledné technologické přípravě již hračkou. Osvědčeným postupem „vodsaď až podsaď" zavěsili dobře odleželou železobetonovou konstrukci vyhlídky na dva roxorové závěsy a k opláštění pochůzné plošiny využili průzračnou izolační fólii, na kterou nečekaně narazili 1,5 metru pod povrchem navážky též na Rašovci. Avantgardní stavba se nyní tyčí v nebeské výši jako obrovský deštník přímo nad dvorem Motoklubu, kde byla původně navážka z Rašovce po opětovném vytěžení deponována, o čemž jsme nedávno informovali zde. K přepravě vytěžené železobetonové konstrukce z Rašovce k recyklaci do dvora využili brigádníci novou těžkotonážní techniku, na kterou se můžete podívat zde.

O novou vyhlídku je obrovský zájem. Jako první si ji pronajala kapela Ledečanka pro natáčení svého klipu Furt troubějí, po nich zde bude probíhat módní show posledních modelů z dílny místní návrhářky nazvaná Navostro, komunisté si na plošině rezervovali termíny 1.5. a 7.11. pro tradiční oslavy svátku práce a výročí VŘSR, nehořlavá plošina bude využita jako parkoviště závodních strojů při podzimním seriálu motokrosových závodů žigulíků s posraným vozíkem na Šeptouchově, místní ochotnické sdružení zde hodlá nastudovat adaptaci slavného filmu Tmavomodrý slet (pouze jedno představení), starosta města chce zde a jedině zde od příště nejen oddávat, ale také rozvádět záletné partnery, místní biskup Míla z plošiny požehná svým ovečkám a potom se mezi ně snese na paraglidu, Mikuláš z Esvéče odsud nadělí dárky dětem na nábřeží a na Silvestra tu skupina ohněstrůjců předvede svoji ohnivou šou Pták ohnívák.  

Před blížícími se krajskými volbami nabízí tato vyhlídka neopakovatelnou možnost získání dobrého politického rozhledu pro všechny mladé a vzdělané kandidáty všech politických stran a seskupení usilující o připojení Perly Posázaví k jinému kraji. Jedním jediným pohledem z vysuté a zároveň i visuté plošiny lze nalézt řešení dopravní situace ve městě, snadno redukovat rozsah městské památkové zóny, či vytyčit systémem „vodsaď až podsaď" nový územní plán obce, na což bohužel v době temna nezbylo nositeli těchto úkolů pro jeho publikační a pamfletovou činnost dosti času. Když kdysi město nemohlo realizovat stavbu závěsné lávky, má nyní alespoň vyhlídku 2v1, t.j. závěsnou (visutou) a zároveň vysunutou (vysutou), a to jak pro žluny, tak i pro žluvy.

Jedinou nevýhodou vyhlídky je její omezený metropolitní dosah.  Ani prozíravý pohled bystrozrakého venkovského právníka nedokáže dohlédnout přes okolní krabatinu až do vysněného středočeského ráje nebo alespoň do hasičské zbrojnice bývalé místní části, kde budou nyní opravdu neskutečně litovat svého nedávného rozhodnutí. 

To rozum nebere!?  -sv-

 

—————

Zpět