HB deník píše o Rašovci

11.05.2016 07:27

Ledeč řeší další budoucnost nyní již zrušené skládky

Pod tímto názvem vyšel ve včerejším Havlíčkobrodském deníku článek Štěpánky Saadouni čerpající z dříve vydaného článku v Ledečském zpravodaji. Sice se v něm dočtěte, "že v roce 2014 byla navezena na horní terasu skládky zemina, což bylo v polovině roku 2015 oznámeno České inspekci životního prostředí v Havlíčkově Brodě občanem našeho města. Kontrolní orgán následně udělil sankci ve výši 60 tisíc korun, kterou naše město v zákonem určeném termínu uhradilo", ale jinak se zřejmě nic vážného nestalo, pouze "věci uváděné a plánované nejdou takovým tempem, jak by si město přálo.

Celý článek si můžete přečíst zde

Velmi kulantní a alibistické. Ach jo! Zcela v rozporu s nedávným vyjádření ředitele ČIŽP v rozhovoru na ČRo2:

Moderátor: Pokud někdo z posluchačů ví o takové skládce, kterou nikdo nerekultivoval, ale naopak je načerno používána, jaký je správný postup?

GeussTak rozhodně to oznámit, protože skutečně by občanům nemělo být jedno, co se děje za jejich domem a někdy se u těch skládek díváme na obrovská množství odpadů, to znamená, musí tam jezdit větší množství náklaďáků a podobně. Takže rozhodně obrátit se na starostu, případně na ORP, případně na nás na ČIŽP a rozhodně to budeme řešit.

Kdybychom ten článek v Havlíčkobrodském deníku nePřečetli za vás, určitě by se hodil do rubriky To rozum nebere!? -sv-

—————

Zpět