13 dní do voleb

22.09.2018 00:22

Do komunálních voleb zbývá 13 dní a mně se minulý týden do rukou dostaly volební materiály tří volebních stran zveřejněné zřejmě v Ledečském zpravodaji, které jsem s komentářem umístil na náš web LBC. Dnes se dostáváme k představení poslední kandidátky SNK pro Ledeč, které minulé volby vyhrálo a ani letos nechce určitě hrát druhé, natož poslední housle.

Minulé volby v roce 2014 SNK pro Ledeč vyhrálo s převahou 32,54 % a se ziskem 6 mandátů v Zastupitelstvu města Ledeč nad Sázavou a 3 mandátů v Radě města. SNK pro Ledeč tak mělo rozhodující vliv po celé funkční období 2014 - 2018 na městské dění v Perle Posázaví. Obsadilo funkci starosty v osobě Ing. Zdeňka Tůmy a první místostarostky v osobě Ing. Hany Horákové. Ustálo prvotní obstrukce bývalého starosty Vaňka i jeho trestní oznámení a pokusy narušit opakovaně průběh jednání ZM a s jistotou a přehledem provedlo zastupitelskou kocábku čtyřletým obdobím bez větších potíží až do klidných vod dalších komunálních voleb. Bez dluhů, bez závazků, bez reptání posádky a s nově vztyčenou vlajkou SNK pro Ledeč. Pro svoji Ledeč toho za první dva roky vykonalo tolik, kolik jeho bezprostřední duhoví předchůdci za celé 4 roky. Porovnání počtu a rozsahu akcí jsme na těchto stránkách zveřejnili počátkem září zde a mluví za vše.

Kandidátka SNK pro Ledeč byla publikována v Ledečském zpravodaji a je k dohledání i na www.volby.cz, odkud jsme pro vás pořídili PrintScreen - viz výše. V jiném uspořádání ji najdete na www.irozhlas.cz.

Volební program SNK pro Ledeč zatím zveřejněn nebyl, nenašel jsem ho ani na www.proledec.cz ani Facebooku Nezávislí pro Ledeč. Nenašel jsem ani jiné stránky SNK pro Ledeč. Nakonec mi Štěpánka na FB vyhledala tento odkaz a tam jsem si vypůjčil i tuto fotografii:

Představení SNK pro Ledeč: 

Zleva: Eva - Neznáme se? Ale to se povedlo! Hrdě nominaci nese, není žádné strašidlo! :-) Před ní Jana - květinářka, vaše Líza Doolittlová, za ni se i jiná schová, jako třeba Yvetta, co vydala se do světa, až z té vaší Dolní Horní, co s dolíčky na tvářích vždycky všude zazáří jak květinka polní, chlapa vedle přeskočíme, za ním Vinca stojí a k němu si hned přiřadíme ty, co se už nebojí, kamarády z Kováku: Zdeňky, Vráťu a Hanku, to jsou mojí přátelé, usmívaj se vesele, stejně jako Pavlína, která vedle Vinci kvete. Zda-li na mě vzpomíná? Sluší jí to :-) Ach, ty můj světe! Nad ní Láďa se trčí, manžel moji kolegyně, snad se doma nekrčí, uvidíte, uvidíme. A kdepak máme veterinu? Pavla, duši eSeNKá, uvolnil se na vteřinu, zapózovat pro Zdeňka. A zbyli nám tu ti tři chlapi, Dan a Pavel s Michalem, věřme, že až se též pochlapí, tak si na to připijem. 

Chybí Jana Urbanová, že by stála u spouště? Jestli chcete, začnem znova...tak počkáme do příště.

Už je znáte, tak už víte? Rozeznáte Who is Who? Že neznáte, že nevíte? Tak to se mi povidlo! :-)

Letošní kandidátka SNK pro Ledeč doznala oproti té z roku 2014 několika změn. Znovu nekandidují Petr Ševců, Martin Pátek, Marek Toman a Miroslav Kouba. Místo nich se na kandidátce objevují Eva Blažková, Michal Wurm, Vincenc Šrůtka a Jana Štěpánková. Věkový průměr současné kandidátky SNK pro Ledeč je 52,66 let. Kandidátů s přiznaným VŠ vzděláním je zde ze všech stran nejvíce 6, t.j. 40%. Stejně tak zde najdete nejvíce žen - taky 6 a taky 40%! Zelená pro Ledeč bude mít VŠ více (10?), na dostupných kandidátkách však nejsou jejich tituly uvedeny. 

Lídrem kandidátky SNK pro Ledeč je šedesátník Ing. Zdeněk Tůma, nejzkušenější a nejrozvážnější ze současných zastupitelů. Lze předpokládat, že bude opět kandidátem na starostu a že svoji funkci obhájí. 

Přál bych to nejen jemu, ale i městu Ledeč nad Sázavou.

Jo a musím se taky zmínit o tom, jak tomu bylo s prosazováním zájmu svých fitem:

Až na jedinou výjimku jsem sledoval všechna zasedání zastupitelstva on-line. Pokud se tam v několika případech jednalo o firmě či spolku, kterých byl ten či ten zastupitel členem, byť jen zaměstnaným, dotyčný se v souladu se zákonem o obcích hlasování nezúčastnil, ač byl nezávislý, zelený, lidovec či z opozice. Podsouvatel nepodloženého obvinění, že tomu bylo jinak, přitom sám chyběl téměř na dvou desítkách zasedání zastupitelstva osobně (15x) nebo částečně (5x) a na zbytku myšlenkově! - viz zde

Kdyby se město řídilo jako firma, dávno by takového absentéra (flákače) a kverulanta (stěžovatele) ve vlastním zájmu vyhodilo. :-) 

 Za 13 dní k tomu budete mít příležitost! 

+ dtto Přál bych ...

-sv-

—————

Zpět